Mitkä ominaisuudet tekevät hyvän vauvan lelun?

Lasten Paw Patroll lelut ovat suosittuja

Seuraavat ominaisuudet auttavat sinua valitsemaan vauvallesi oikeanlaisia leluja, jotka ovat paitsi turvallisia myös kestävät käytössä.

Lelu on lapsen kehitysvaiheeseen sopiva:

Lelut, jotka eivät ole vauvan kehitysvaiheeseen sopivia, viihdyttävät häntä vähemmän ja voivat lisäksi olla hänelle vaarallisia. Lelujen ostaminen ikäsuosituksista välittämättä voi säästää toki aikaa ja rahaa, mutta vanhemmille lapsille suunnatuissa leluissa on usein vauvoille vaarallisia liikkuvia osia tai irrotettavia kappaleita, joihin vauva voi tukehtua. Jos lelu annetaan lapselle ikään suhteutettuna liian aikaisin, se voi aiheuttaa vauvalle turhautumista. Lelut, jotka ovat ostettu vauvan ikäsuositusten mukaisesti, ovat paitsi turvallisia myös tukevat vauvan kehitystä. Erityisen hyvä lelu innostaa leikkiin ja kasvaa lapsen mukana.

Lelu ottaa huomioon hampaiden puhkeamisen ja kehittymisen: 

Vauva asettaa kaiken suuhunsa. Jos löydät lelun, jonka suunnittelussa on otettu tämä huomioon, sitä parempi se on vauvalle. Sen lisäksi, että haluat etsiä leluja, jotka ovat vauvallesi turvallisia, sinun on hyvä löytää myös ainakin muutama lelu, jotka helpottavat vauvan ensimmäisten hampaiden kehittymisestä ja puhkeamisesta aiheutuvaa epämukavaa oloa. Esimerkiksi monet lelut, jotka värisevät vauvan purressa sitä, ovat osoittautuneet varsin toimiviksi.

Lelu hyödyntää valoa ja ääntä: 

Vauvat eivät näe kaikkia värejä heti syntyessään, mutta sen sijaan valoja ja ääniä vauva voi aistia jo kohdussa. Tätä taktiikkaa hyödyntävien lelujen löytäminen on hyvä idea etenkin vauvan ensimmäisille kuukausille. Vastasyntyneet vauvat ovat usein haltioissaan, kun heidät asetetaan kattotuulettimen ja valaistuksen alle huoneessa. Vinkki äideille: tämä ”tekniikka” antaa teille mahdollisuuden esimerkiksi poistua pitemmäksikin aikaa kylpyhuoneeseen ja käydä kunnon suihkussa vauvan ollessa hereillä. Sinun täytyy vain varmistaa, että vauvasi on suojattu kaikilta riskitekijöiltä ennen poistumistasi huoneesta.

Lelut jäljittelevät vanhempien omaisuutta: 

Lapset haluavat aina olla vanhempiensa kaltaisia. On luonnollista, että lapset haluavat jäljittää henkilöä, jonka kanssa he viettävät eniten aikaa. Puhelimella, lompakolla tai meikeillä leikkiminen – vanhempien tarkkailun välttäessä – voi itse asiassa olla todellinen riski. Vauvat eivät paitsi vahingoita arvoesineitä, he voivat syödä vääriä asioita tai koskettaa jotain, joka voi vahingoittaa heitä. Voit lieventää tätä riskiä ostamalla leluja, jotka ovat pienille lapsille soveltuvia, turvallisia versioita omista tavaroistasi. Voit olla yllättynyt, kuinka kauan lapsesi jaksaa olla kiinnostunut leikkikaukosäätimestä tai –puhelimesta!

Lelu on pitkäikäinen:

Tiedostatko, kuinka kauan lelu on ikään sopiva? Jos ikäsuosituksessa on vain pieni etäisyys, lelu ei välttämättä ole ostamisen arvoinen, kun taas 3–36-kuukauden ikäsuosituksella varustettu lelu kestää lapsen käytössä pitkään.

Lelussa on vuorovaikutteisia ominaisuuksia: 

Vauvat nauttivat erityisesti värikkäiden esineiden ja asioiden tutkimisesta. Tutkimuskohdetta voidaan lähestyä puristelemalla, rutistamalla, katsomalla tai kuuntelemalla. Leluostoksilla kannattaa poimia muutama lelu, jotka vastaavat nappuloiden painamiseen ja nuppien vääntämiseen. Yksinkertaiset palapelit soveltuvat loistavasti taaperoikäisille. Aktiivilelut voivat olla lapsesta todella hauskoja ja viihdyttäviä! Erityisesti pedagogiset lelut stimuloivat lapsen aisteja ja auttavat niitä kehittymään.